KLUBBINFORMATION


Himledalens RK - Ridsport


Bildad: 1966-08-08


Föreningsnummer: 20417-48


Postadress: Catarina Svensson, Klastorpsby 10, 43291 Varberg


Besöksadress: Runestens Gård, Runestens Gård, 43298 Grimeton


Fakturaadress: kassor@himledalensridklubb.se


E-post: ordforande@himledalensridklubb.se


Hemsida: http://www.himledalensridklubb.se


Bankgiro: 5414-2765


Swish: 1230417865


Organisationsnummer: 849600-2364


Himledalens Ridklubb

Styrelsen 2024


Ordförande: Catarina Svensson

Vice ordförande: Desiré Tillerås

Sekreterare: Pia Hvalgren

Vice sekreterare: Terese Andersen

Kassör: Julia Svensson

Ordinarie:

Annika Jönrup, Catarina Svensson, Terese Andersen, Ann-Sofie Carlsson, Pia Hvalgren, Desiré Tillerås

Suppleanter:

Anna Källström, Erika Turesson, Therése Andersson, Malin Hvalgren & Karin ÅströmVilka är vi? 

Här kommer en liten presentation av oss i styrelsen:


Catarina Svensson

Ordförande

Jobbar som undersköterska på akutmottagningen i Varberg samt kör liggande sjukresor när behov uppkommer nattetid då jag arbetar.


Har i stort sett under hela mitt liv varit aktiv och engagerad i Himledalens ridklubb. Först som ledare för ponnyläger, div uppdrag i vår ungdomssektion och därefter likadant i styrelsen. Jag brinner för tävlingsdelen men även för att alla i klubben ska kunna vara med på alla nivåer.

Är utbildad överdomare samt MSV B domare dressyr. Har gått RIK0 och har lektioner i dressyr på klubben.

Rider och tävlar dressyr i liten skala. Har fyra hästar i stallet på gården som jag tillsammans med min dotter rider. Hon har utbildat min egna uppfödning och startat MSV A. Denna härstammar från min fars avelsverksamhet som startade -68.


Annika Jönrup

Roll i styrelsen: Ledamot

Sysselsättning: Jobbar på Gööks bageri i caféet och bageriet.

Intressen: Är Msv B domare och överdomare. Jag har tre hästar, en som jag tävlar upp till Msv B1. Jag har även en avkomma efter henne som fick föl 2023. 


Ann-Sofie Carlsson

Roll i styrelsen: Ledamot

Sysselsättning: Arbetar på Göranssons Bokhandel med allt som har med böcker och kundmöten att göra.

Intressen: Har hållt på med hästar i större delen av mitt liv, mestadels dressyr. Är nu även ponnymamma så det egna tävlandet ligger lite på is.

Har en ridhäst och en d-ponny i stallet.

När hästarna inte står i fokus läser jag en hel del och tycker om att titta på sport i allmänhet. Det blir en del fotboll då dotter nr 2 spelar.


Terese Andersen

Roll i styrelsen: Vice sekreterare

Sysselsättning: Lärare på högstadiet och på Högskolan i Halmstad

Intressen: Hästar, hästar, hästar:) Jag har ridit sedan jag var fem år och tidigare tävlade jag mest fälttävlan och hoppning men under senare år är det dressyr som gäller. Just nu har jag ett fyraårig dressyrstammat sto hemma som förhoppningsvis ska komma ut på tävlingsbanan framöver. När jag inte jobbar, är i stallet eller är med min familj tycker jag om att titta på Formel 1 och Indycar.


Julia Svensson

Kassör, styrelseledamot

Jobbar som ekonom på Vagabond

Jag rider och tävlar inom dressyr med våran egna uppfödning som vi nu har startat Msv. A med.

Jag har tidigare gått ungdomsledarutbildning och varit väldigt aktiv i vår ungdomsstyrelse. Varit väldigt engagerad i våra tävlingar i alla år och de är något som jag tycker fortfarande är väldigt roligt!


Pia Hvalgren
Styrelseledamot & sekreterare

Sysselsättning: Ansvarig för global butiksportfölj och leasing på AB Lindex.

Intresse: Dressyr och hästar sedan många år. Rider själv och supportar min dotter som jag har fyra hästar ihop med. Tre dressyrhästar i olika åldrar och utbildningsnivåer upp till Msv B samt lilla shettiskillen Kakan som är 1 år och flyttade in i våras på vår lilla hästgård i Grimeton. Förutom hästarna så tar mitt arbete mycket av min tid. Engagemanget i HIRK är både roligt och givande, tävlings- och träningsverksamheten tillsammans med god gemenskap kring hästar är det som jag brinner mest för.


Desiré Tillerås

Roll i styrelsen: Vice Ordförande

Sysselsättning: Jobbar som programmerare inom fastighetsautomation

Intressen: Jag rider och tävlar inom både hoppning och dressyr. Jag och min mamma äger och tävlar våra hästar tillsammans. Jag brinner för ridsporten och vill gärna utvecklas mer inom den. Jag har gått Basutbildning för ledare som anordnas av Hallands Ridsportförbund.


Malin Hvalgren

Roll i styrelsen: Suppleant

Sysselsättning: Jobbar som säljchef på Coop.

Intressen: Jag tränar och tävlar dressyr med min 11 åriga valack och håller på att rida in vår unghäst tillsammans med min mamma. Brinner för hästarna och hoppas på att kunna klättra i klasserna med åren.


Karin Åström

Roll i styrelsen: Suppleant

Sysselsättning: Arbetar på universitetet i Göteborg . Jag bor på Backens Gård i Grimeton, där vi har 12 inackorderingar och två egna hästar, snart tre. Det är jag och min dotter Alicia som driver verksamheten. Det är dressyr som gäller för oss, men vi har ingen igångsatt häst ännu. Annars är det varierat intresse på gården för sporten, skogsridning, hoppning, dressyr, träningar, tävlingar.

Jag tycker det är jättekul att driva inackorderingsstall, det är varierande sorts hästar och människor, många saker att lösa och vi har många ideér om olika förbättringar i framtiden.

I styrelsen hoppas jag kunna bidra idéer, hjälpa till med det som jag kan och hjälpa till på tävlingar.